A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Деренковецька гімназія Набутівської сільської ради Черкаської області
Набутівської сільської ради Черкаської області

НОВИНИ

Дата: від до Скинути

Екскурсія до міста Корсунь-Шевченківського

29 березня 2024 року учні 1-5 класів Деренковецької гімназії їздили на екскурсію до м.Корсунь-Шевченківського. Школярі відвідали Центр дитячої та молодіжної творчості, зокрема теплицю, де дізналися багато нового та цікавого про різноманітні види рослин та завітали у живий куточок з милими мешканцями. Також діти мали нагоду побувати в Корсунь – Шевченківському ландшафтному парку, де отримали багато позитивних емоцій та вражень.

10:04 01.04.2024

Відкриття пам'ятних знаків

Серце кожної людини завмирає, коли чує звістку:"Загинув Героєм". Серед тих, хто відійшов у вічність є й наші учні, жителі Деренківця. Щоб хоч трохи полегшити біль і власного серця, і сердець рідних та близьких людей, колектив школи вирішив відкрити Галерею Пам'яті. Сьогодні, в стінах нашої гімназії відбулася символічна зустріч, присвячена відкриттю пам'ятних знаків Анатолію Гаркуші та Волвенкові Денисові. Рідні, друзі, вчителі, учні, односельці прийшли на урочисту церемонію, аби віддати шану світлій пам’яті Героїв. Відтепер пам'ятні знаки на стінах нашої гімназії будуть постійним спогадом про патріотизм та героїчний подвиг Героїв. Пам'ятаємо і шануємо Героїв, які віддали своє життя за Україну! Світла пам'ять і вічна шана Героям.

09:58 29.03.2024

Круглий стіл щодо вирішення конфліктних ситуацій

"Булінг" – це агресивна поведінка, що зазвичай повторюється. Вона має за мету завдати шкоду, викликати страх або тривогу, або ж створити негативне середовище в гімназії для іншої особи. Конфлікт виникає, коли між двома чи кількома особами існує незгода, розбіжність думок або різні погляди. Конфлікт між учнями не завжди означає, що це є булінг. Булінг має місце тоді, коли існує дисбаланс сил між людьми. Сьогодні для учнів нашої гімназії поліцейський офіцер громади Бойко В.С. та начальник служби у справах дітей Набутівської сільської ради Артамонов Р.О. провели відкритий виховний захід "Протидія булінгу". Вчителі, батьки та інші дорослі повинні надавати підтримку і особистий приклад дітям, показуючи їм, якими мають бути здорові стосунки. Позитивні стосунки дітей з іншими дітьми залежать від позитивних стосунків із дорослими.

09:52 29.03.2024

Всеукраїнський урок волонтерства

Сьогодні учні 8 та 9 класів доєдналися до проекту: "Всеукраїнський урок волонтерства". Учнівська молодь все більше дізнається про волонтерську діяльність та розвиток культури волонтерства не тільки в закладі, а й в Україні в цілому . Їм дуже важливо найти сферу, де б вони могли проявити себе, відчути власну силу та причетність до волонтерського руху. Учні не стоять осторонь, а із задоволенням долучаються до різних проектів волонтерства. Було цікаво та пізнавально !

11:58 22.03.2024

Національного тижня поезії

Сьогодні в рамках Національного тижня поезії у Деренковецькій гімназії "Поетична кав'ярня" зібрала учнів початкової ланки. У дружньому середовищі звучали вірші сучасних поетів, виконувалися творчі завдання. Позитивного настрою додали призи та солодощі. Всі присутні отримали нові цікаві знання та масу хороших емоцій від заходу.  З 16 по 24 березня проходить Національний тиждень читання поезії, з ініціативи Українського інституту книги. Тема поезії - «Дім». Гаслом став рядок із вірша Ірини Шувалової «Ріки незмінно течуть додому». Приєдналися до акції і учні нашої гімназії . Вірш "Я хочу додому "Автор Галина Момот. https://www.facebook.com/100015831064428/videos/800002892007231/

11:53 22.03.2024

Урок мінної безпеки

Цікаво та пізнавально пройшов урок мінної безпеки, який був організований та проведений працівником поліції Бойком В.С. Діти ознайомилися з макетами вибухонебезпечних предметів та місцями, яких варто уникати, попереджувальними знаками, повторили правила безпечної поведінки при виявленні різних видів боєприпасів тощо. Такі заняття допомагають дітям зрозуміти, що знання з мінної безпеки можуть буквально врятувати життя кожному.

11:50 22.03.2024

Міжнародний день щастя

Міжнародний День Щастя - це особливий день! Люди веселяться та посміхаються. Можна дарувати усмішки та радість один одному.  А святкування Дня Щастя допомагає нам відчути, що щастя там, де ми Є! Для учнів це є можливість вчитися співпраці й розвивати вміння слухати та розуміти інших. Тож сьогодні учням та вчителям нашої гімназії було запропоновано поміркувати над такими питаннями: Мій щасливий день… Який він?  Скласти власний перелік активностей щасливого дня.  Поділитися тими речама, які роблять їх щасливими. Посмакувати цукерками «Щастя» Нехай всі ваші дороги приводять вас до Щастя! https://www.facebook.com/100015831064428/videos/329376629692715/

08:15 22.03.2024

Всесвітній день казки

20 березня - Всесвітній день казки. Казка — це чарівний світ фантазії, цікаві пригоди, та зустрічі з улюбленими героями, які навчають мудрості, виховують у дітей кращі людські риси: добро, справедливість, відвагу та мужність. Дуже важливо ще з раннього дитинства прищепити дитині любов до казки, щоб вона захоплювалася книгами. Сьогодні учні нашої гімназії взяли участь в інсценізації улюбленої казки нашого дитячого садочку "Троє поросят". Діти отримали масу приємних емоцій, брали активну участь у вікторині "Відгадай народну казку".   https://www.facebook.com/100015831064428/videos/pcb.1436095800352284/446473517723216

08:52 20.03.2024

Всеукраїнський тиждень читання

Сьогодні в рамках проведення Всеукраїнського тижня читання та поезії у нашій гімназії відбулася зустріч з цікавим та самобутнім письменником Володимиром Метелицею. Під час зустрічі з учнями та вчителями Володимир поділився порадами з власного досвіду широтою погляду на світ та події, вміння бачити сутність будь-чого і будь-кого під несподіваним ракурсом, а ще особливий магнетизм. Цікаво розповів про багато власних книг, які вирізняються внутрішнім світлом та творчим сприйняттям, що виливаються у його поезії, віршах! Висловлюємо щирі слова вдячності Володимиру Метелиці за можливість поспілкуватися. Бажаємо натхнення для написання нових творів. Чекаємо нових зустрічей.

08:40 20.03.2024

Оновлення дошкільної групи

      Чудові наочні матеріали навчальної діяльності отримали дошкільнята Деренковецької гімназії, які готуються до першого класу у наступному навчальному році. Відтепер, майбутні першокласники, разом зі своїми вихователями додатково матимуть унікальну можливість більш детально знайомитися з матеріалом, який вивчають.

18:38 18.03.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора