A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Деренковецька гімназія Набутівської сільської ради Черкаської області
Набутівської сільської ради Черкаської області

НОВИНИ

Дата: від до Скинути

Харчування- важлива складова здоров'я наших дітей

Їжа у школі має бути не тільки корисною, але й смачною та різноманітною. Тому в Україні розгорнуто реформу шкільного харчування. Новацій зазнали - склад шкільного меню та рецептури приготування, а також підходи у формуванні культури здорового харчування у школярів. Покращення цього шляхом додаткових надходжень - це завжди крок вперед до раціонального харчування. Вже сьогодні, завдяки участі Деренковецької гімназії у Всесвітній продовольчій програмі ООН “Шкільне харчування”, наші учні мають щодня у своєму раціоні свіжі овочі та фрукти, що позитивно впливає на їхнє здоров'я. Ці посмішки є цьому підтвердження. 

18:31 15.03.2024

Майстер-клас із плетіння браслетів

      Сьогодні в рамках тижня творчості в Деренковецькій гімназії було проведено цікавий майстер-клас із плетіння патріотичних браслетів зі стрічок. Прагнення людської душі наголосити на своєму походженні особливо виражається зараз у наш час, тому такий патріотичний аксесуар допоможе нам виразити свої почуття до нашої Батьківщини. Патріотичний браслет – це прикраса для тих, хто любить свою країну.   Всі учасники сплели патріотичні браслети, це саме те, що потрібно нашим дітям. Відволікти їх від жахливих подій навколо нас і відкрити їм нові можливості, це один зі способів дарувати їм щасливе дитинство.

07:40 13.03.2024

Конкурс читців Тараса Шевченка

Пошановуючи пам'ять Великого Генія до 210-річчя від дня народження, в Деренковецькій гімназії пройшов конкурс читців творів Тараса Шевченка.

10:37 08.03.2024

Невмирущий Тарас Шевченко - великий український поет і художник

    З лівого берега Дніпра дивиться вилитий із бронзи невмирущий Тарас Шевченко - великий український поет і художник, чия любов до України, до її народу втілена в живому слові. І згадує вдячний народ свого поета, і звучить на землі вічно живе його слово, закарбоване у безсмертному “Кобзарі”. Сьогодні, як ніколи, нам треба голосу Тараса: сильного, потужного, великого і міцного. Такого, яким є наш народ, наша ненька - Україна.

10:32 08.03.2024

Березень- перший місяць весни

    Березень - перший місяць весни. Навесні народжується все прекрасне, оживає природа. І саме на початку цього місяца ми відзначаємо свято наших наймиліших, найдорожчих матусь та бабусь. Весело і цікаво завжди проходять свята до 8 Березня в нашому садочку. Дошкільнята вітають всіх жінок, готують святковий концерт. Кожна дитина має можливість розкрити свої таланти і творчі здібності, привітати найдорожчих людей зі святом весни. Для своїх мам та бабусь дошкільнята співають пісеньки, танцюють, розважають їх веселими сценками.

10:23 08.03.2024

Волонтерський рух

З моменту повномасштабного вторгнення на територію суверенної України питання волонтерства набуло своєї найбільшої актуальності. В умовах війни кожен із нас намагається робити все, аби бути корисним. Так і для дітей дуже важливо також знайти сферу, де вони б могли проявити себе, відчути власну силу та причетність. У Деренковецькій гімназії волонтерський рух набрав обертів і триває майже щоденно. Розуміючи гостру потребу як на передовій, так і в госпіталях, в нашому закладі організовано роботу за різними напрямками: проведення благодійних ярмарок, виготовлення оберегів, малюнків, окопних свічок, збору пластикових кришечок, мобільних телефонів та інших пристроїв, як запчастин для виготовлення дронів, плетіння маскувальних сіток.

13:29 01.03.2024

Тиждень природничих наук

            У сучасних умовах розвитку суспільства знання про природу та навколишнє середовище залишаються одним з основних складників змісту природничої освіти. Ці знання є основою для формування в учнів загальноосвітніх та спеціальних умінь, такі як: уміння вести спостереження, виконувати експеримент, самостійно отримувати і переробляти інформацію. Засвоєння знань пов'язується зі здатністю учня свідомо використовувати їх у повсякденному житті.

13:23 01.03.2024

Перша домедична допомога

З метою оволодіння навичками першої домедичної допомоги та безпечної поведінки під час надзвичайних ситуацій 29 лютого для гімназистів в класі безпеки було проведено зустріч з фельдшером Деренковецької амбулаторії. Учні мали змогу дізнатися про надання першої домедичної допомоги в різних випадках, навчилися робити штучне дихання, непрямий масаж серця, вимірювати артеріальний тиск, пульс, частоту дихання, а також практикувалися в накладанні джгута, пов'язок. Учні гімназії ознайомилися з аптечкою медичних працівників. Дякуємо Аллі Василівні за таку цікаву та корисну інформацію. Чекаємо нових зустрічей!

13:07 01.03.2024

Всеукраїнський конкурс "Парки - легені міст і сіл".

З метою формування екологічної культури особистості, набуття навичок і досвіду розв’язання екологічних проблем, залучення до практичної природоохоронної роботи учнів у Деренковецькій гімназії, в рамках проведення "Тижня природничих наук" сьогодні пройшла акція "Збережемо первоцвіти". Наші учні висадили на подвір'ї закладу підсніжники, проліски, шафран. Діти з радістю взялися за справу: хлопчики підготували ділянку, підносили воду, дівчатка висаджували рослини. Приємно усвідомлювати, що ці квіти не лише окраса подвір'я гімназії, це ще і рослини занесені до Червоної книги України. Ця акція є важливою сходинкою залучення учнів до оздоровлення довкілля, збереження існуючих зелених насаджень, благоустрою території, а також це перший етап участі нашого закладу у Всеукраїнському конкурсі "Парки - легені міст і сіл".

14:40 28.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора